A treia demisie în Guvern la cererea lui Cioloș

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al executivului român a confirmat că un al treilea ministru din Guvernul Cioloș și-a depus mandatul.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnic. Ministrul Culturii din Guvernul României, Vlad Alexandrescu, a demisionat din funcție la cererea premierului Dacian Cioloş, informația respectivă fiind confirmată de purtătorul de cuvânt al Executivului român.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Încă un ministru din Guvernul Cioloș a demisionat. Iată motivul

Cererea de demisie ar fi survenit în urma scandalului de la Opera Română.

Vlad Alexandrescu și-a anunțat demisia într-un amplu mesaj postat pe pagina sa de Facebook, explicând că a încercat în scurtul mandat pe care l-a avut să inițieze o schimbare structurală, să aducă o "viziune nouă și să scot managementul instituțiilor publice de cultură dintr-o stare anchilozată și letargică".

"În fața rezistenței opace la schimbarea structurală pe care am încercat să o inițiez, să o dezvolt și să o pun în practică în instituțiile de cultură din România, în fața ostilității nedezmințite a aparatului refractar la regândirea modalităților de funcționare a instituțiilor publice de cultură, a relației dintre sectorul independent și cel public, vă prezint demisia mea", a notat fostul ministru român al Culturii.

Amintim că acum două zile și-a prezentat demisia Ministrul Fondurilor Europene din România, Aura Răducu, tot la solicitatarea şefului Cabinetului de Miniştri Dacian Cioloș.

Anterior, Ana Costea a plecat de la Ministerul Muncii, din cauza unor neînțelegeri legate de ordonanța cu privire la salariile bugetarilor.

Fluxul de știri
0