Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceasuri furate la Chişinău şi în Italia, depistate la trecerea frontierei

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră au descoperit la punctul de trecere Palanca patru ceasuri de marca "Omega" sustrase dintr-un magazin din Chișinău, la sfârșitul anului 2015, și alte două ceasuri furate în Italia.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Bunurile furate au fost depistate asupra a doi tineri moldoveni, în momentul revenirii acestora în țară.

Potrivit poliţiei de frontieră, cei doi se aflau într-un automobil de marca BMW 318, înmatriculat în Republica Moldova. Șoferul și pasagerul, conform regulilor de traversare a frontierei de stat, s-au legitimat cu actele de călătorie, aceştia dovedindu-se a fi doi cetățeni moldoveni, ambii în vârstă de 21 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău.

„În timpul procesării datelor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele acestora este pusă o alertă de autoritățile de drept naționale", se menţionează în comunicatul poliţiei de frontieră.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Societate
Acţiuni ilegale la frontiera de stat

Ulterior, în baza unor informaţii acumulate de reprezentanții Inspectoratului General de Poliție în conlucrare cu Procuratura Generală și ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră, s-a dispus un control amănunțit asupra persoanelor și mijlocului de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au depistat asupra persoanelor și în autoturism ceasuri care figurau în lotul de bunuri furate la Chișinau și în Italia. Cele șase ceasuri sunt evaluate la suma de peste 20 de mii de lei.

În cadrul cercetărilor preliminare, tinerii s-au abținut de la declarații.

Toate materialele acumulate în cazul dat, mijlocul de transport și persoanele, conform competențelor, au fost transmise Inspectoratului General de Poliție, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

 

Fluxul de știri
0