Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acţiuni ilegale la frontiera de stat

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, în ajunul Paştelui, prin punctele de trecere a frontierei au trecut 56 696 de persoane şi 12 460 de unităţi de transport.

Chişinău, 2 mai — Sputnik. potrivit datelor departamentului, colaboratorii Poliţiei de frontieră au desfășurat mai multe activităților specifice în zona de competență în vederea controlului frontierei de stat, pentru a preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cea mai frecventă ilegalitate la frontiera de stat, încălcarea regimului

Astfel, aceştia au înregistrat mai multe acţiuni ilegale, între care o încălcare a frontierei de stat şi patru încălcări ale regimului frontierei de stat. De asemenea, un cetăţean străin a depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, o persoană a fost documentate pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat.

„Două persoane aflate în conflict cu legea și două unități de transport date la consemn, au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale", mai menţionează instituţia într-un comunicat.

Potrivit datelor deținute, un cetățean moldovean a fost deportat din Federația Rusă. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru trei conaționali.

Poliţia de Frontieră mai informează că, datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în ajun de Paşti în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul a constituit 56 696 traversări persoane și 12 460 unități de transport.

Fluxul de știri
0