Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile Moldovei au felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Victoriei

© facebook.com/Nicolae TimoftiЦеремония возложения цветов официальными лицами Республики Молдовы к мемориалу "Вечность"
Церемония возложения цветов официальными лицами Республики Молдовы к мемориалу Вечность - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele, spicherul și premierul au participat luni la ceremonia oficială de comemorare a participanților la cel de Al Doilea Război Mondial și au depus flori la memorialul ”Eternitate”.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Conducătorii Republicii Moldova au participat luni la ceremonia oficială dedicată Zilei Victoriei. Nicolae Timofti, Andrian Candu și Pavel Filip au depus flori la memorialul ”Eternitate”.

Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
”Regimentul nemuritor” la memorialul ”Eternitate”

La eveniment au participat mii de cetățeni. Oamenii au depus flori la focul veșnic și la mormintele ostașilor. La ceremonia oficială dedicată Victoriei asupra fascismului au participat, alături de conducătorii țării, reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Președintele Timofti a subliniat importanța atitudinii pline de respect față de cei care au căzut pe câmpul de luptă.

”Datoria” noastră este să păstrăm memoria eroilor, a celor cunoscuți și a celor necunoscuți, a celor care au tins spre un viitor luminos și înfloritor”, a spus președintele.

La rândul său spicherul Andrian Candu, prezent la evenimentul de la memorial, a declarat că practic fiecare cetățean al acestei țări are rude căzute în Al Doilea Război Mondial.

”Este o zi istorică și a memoriei foarte importantă. Și țara noastră a plătit cu vieți omenești și cu distrugeri. Este important să ținem minte asta și să nu uităm aceste pagini ale istoriei”, a subliniat Andrian Candu, menționând și faptul că ”din păcate în țara noastră continuă lupta pentru stabilitate”.

Fluxul de știri
0