Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Muhametșin: datoria noastră este să păstrăm moștenirea Victoriei

© Sputnik / Мирослав РотарьПосол России в Молдове Фарит Мухаметшин
Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Abonare
În preajma zilei de 9 mai, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a felicitat veteranii MRAP și conaționalii.

În adresare se spune:

„Vă felicit cordial cu ocazia apropiatei mari sărbători, Ziua Victoriei!

9 mai este cu adevărat o dată sfântă pentru popoarele Rusiei, Moldovei și ale altor foste republici sovietice. Cu 71 de ani în urmă, părinții, bunicii și străbunicii noștri, luptând pe același front, înfruntând cot la cot cele mai grele încercări și pierderi, au eliberat plaiul natal de cotropitori, au salvat lumea de pericolul subjugării fasciste.

În zilele noastre, pe fundalul încercărilor de reabilitare și restabilire a ideologiei fasciste, noi, urmașii ostașilor-eliberatori, nu avem dreptul să cedăm nici să uităm lecția acelui război, trădând amintirea celor care s-au sacrificat pe front și în spatele frontului, au căzut pe câmpul de luptă, au fost chinuiți în lagărele de concentrare, au murit în timpul bombardamentelor, de foame și din cauza rănilor.

La 9 mai, ziua sărbătorii noastre comune, îi vom cinsti cu mândrie și recunoștință pe veterani, vom depune flori la mormintele frățești, exprimându-ne profundul respect față de cei care ne-au lăsat drept moștenire acest minunat cer senin. Datoria noastră este de a păstra această moștenire esențială a Victoriei, fără a uita nici pentru o clipă cu ce preț a fost obținut viitorul nostru, fiecare zi din viața noastră.

Sărbătorind cu demnitate Ziua Victoriei, aducând un omagiu marii biruințe repurtate de învingătorii fascismului, transmitem cu sfințenie generațiilor viitoare porunca lăsată pentru noi de fiecare dintre cei care au luptat în acel război și au învins: să iubim și să apărăm plaiul natal, să păstrăm pacea de Pământ.

Dragi veterani, vă suntem profund recunoscători pentru Victorie, pentru viața pașnică pe care ne-ați dăruit-o. Vă doresc din tot sufletul fericire, sănătate, tărie sufletească, bunăstare și mulți ani înainte."

Fluxul de știri
0