Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crucile de pe marginea drumurilor vor fi scoase. Cine a venit cu iniţiativa

© facebook, Василий СеньковскийПоклонный крест в Шерпенах.
Поклонный крест в Шерпенах. - Sputnik Moldova
Abonare
Crucile nu-şi au locul în afara locurilor de înmormântare şi creează un aspect macabru în locurile unde au avut loc accidente, consideră Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Într-un comunicat al Mitropoliei se menţionează că instalarea crucilor pe marginea carosabilului nu este în duhul Bisericii și contravine Canoanelor Bisericii Ortodoxe.

„Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui număr mare de cruci în zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troiţă executată conform Canoanelor Bisericii", subliniază sursa.

Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Ortodocșii României au nevoie acută de mai multe biserici

Scopul Troiţelor este marcarea faptului că în localitatea respectivă locuiesc creştini, sunt aşezate de obicei la răscruci de drumuri și cu siguranță, ca aspect sunt mai corespunzătoare.

Totodată în urma consultărilor purtate cu reprezentanții Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, s-a convenit organizarea demontării de pe marginea carosabilului a crucilor, care vor fi adunate într-un loc special amenajat, pentru fie utilizate ulterior conform destinației la înmormântarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a îndemnat clerul ca în zilele de pomenire generală a celor răposați să comunice credincioșilor poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova cu referire la instalarea crucilor în afara locurilor de înmormântare.

Fluxul de știri
0