Ortodocșii României au nevoie acută de mai multe biserici

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ultimului recensământ, creștinii ortodocși constituie 86,4% din populația României, în același timp Biserica Ortodoxă Română este confesiunea cu cele mai puține biserici raportate la numărul de credincioși.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Creștinilor ortodocși din România, cea mai largă confesiune creștină din țară, nu le ajung lăcașuri sfinte, informează RIA Novosti, cu referire șa rezultatele cercetării Secretariatului de Stat pentru Culte.

美国国务院不认为俄罗斯是主要威胁 - Sputnik Moldova
SUA critică Biserica Ortodoxă Română pentru discriminarea minorităţilor sexuale

„Potrivit ultimului recensământ (anul 2011), credincioșii ortodocși constituie 86,4% din populația română. În același timp, doar 59,9% din numărul total de lăcașuri din România sunt ortodoxe… Biserica Ortodoxă Română este confesiunea cu cel mai mic număr de biserici raportat la numărul de credincioși. O situație problematică deosebită se înregistrează în București, unde pentru fiecare biserică se înregistrează un număr de 6108 persoane", se menționează în informația publicată pe site-ul bisericii române.

Potrivit cercetării Secretariatului de Stat pentru Culte al României, din anul 1989 doar 37,9% din clădirile cu menire religioasă construite aparțin BOR. În raport se mai menționează statistica altor confesiuni creștine din România. La penticostali la o biserică se înregistrează 122 de credincioși, la adventiștii de ziua a șaptea — 64 de persoane, la evangheliști — 93 de persoane, iar la baptiști — 72.

Fluxul de știri
0