Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Istoria vie a Chişinăului, pe cale de dispariţie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКишинев Chișinău
Кишинев Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Conacul urban al familiei Donici din centrul Chişinăului stă în paragină şi riscă să se prăbuşească din cauza indiferenţei autorităţilor.

CHIŞINĂU, 8 mai – Sputnik. De 7 ani în inima Chişinăului stă un şantier abandonat. Este vorba despre un monument de istorie şi arhitectură în degradare pentru care nici administraţia centrală şi nici cea locală nu are bani ca să-l restaureze. 

„Factorii de decizie nu găsesc 20 de milioane de lei, necesari pentru a încheia lucrările de restaurare a monumentului, dar iată pentru o constructie anexă la Curtea de Apel din Chişinau s-au găsit 17,9 milioane de lei. Pentru construcţii noi sunt bani, iar pentru patrimoniul cultural cu statut protejat nu sunt bani”, a declarat directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din Moldova, Ion Ştefăniţă.  

Pe strada  Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 35,  colţ cu strada 31 August, se află Conacul urban al familiei Donici, monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Fluxul de știri
0