Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Victoriei a reunit peste 6 mii de oameni la Orhei

Abonare
Veterani din toată țara, locuitori ai orașului Orhei, dar și din alte regiuni ale Republicii Moldova au savurat din plin un concert grandios organizat cu prilejul Zilei Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Ziua Victoriei, marcată la Orhei, a reunit peste 6 mii de oameni și veterani din toată țara. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul central din Orhei.

Brio Sonores, Olia Tira, Natalia Gordienco, dar și alți interpreți au încântat publicul cu melodii de suflet în memoria celor căzuți pentru independență. Momentul culminant a fost legenda estradei rusești, maestrul Lev Leșcenco, invitatul special al evenimentului.

Лев Лещенко, Lev Leșcenko - Sputnik Moldova
Societate
Legendarul Lev Leşcenco vine la Orhei la 7 mai

Leșcenco a reușit să trezească emoții de nedescris tuturor celor prezenți și, în mod special, veteranilor, care și astăzi își amintesc cu lacrimi de bucurie de Ziua Victoriei.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin,  primarul de Orhei, Ilan Șor și președintele Raionului Orhei, Tudor Golub.

Oficialii au adresat veteranilor mesaje de felicitare și mulțumire pentru patriotismul și curajul cu care au luptat pentru independența și viitorul nostru.

Ilan Șor a mulțumit veteranilor pentru patriotismul și curajul cu care au luptat.

„Ziua Victoriei este Ziua în care ne închinăm în fața Dumneavoastră! Este regretabil faptul că, o data cu trecerea anilor sunteți tot mai puțini. Fie ca Pacea și buna înțelegere să domine mereu și oriunde”, a declarat Șor.

Veteranii au avut parte și de un prânz. Totodată, organizatorii le-au oferit câte un mic cadou cu produse alimentare.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Miron Shor cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și Primăria orașului Orhei.

 

Fluxul de știri
0