Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de patrulare vor fi la datorie și de Paștele Blajinilor

© INPpoliţia pedestră
poliţia pedestră - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare solicită cetățenilor comportament corect în trafic, reducerea vitezei și păstrarea distanței între vehicule.

CHIŞINĂU, 8 mai – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare (INP) se va afla la datorie și de Paștele Blajinilor, pentru a diminua abaterile de la legislație și a preveni săvârșirea acestora. Într-un număr mai mare, polițiștii de patrulare se vor afla în preajma cimitirelor, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe străzi și trasee.

INP recomandă să nu fie parcate unitățile de transport în adiacentul cimitirelor.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transport gratuit de Paştele Blajinilor, în Chişinău

Conducătorii auto care vor veni cu transportul privat la Cimitirul „Sf. Lazăr" din capitală vor putea parca pe teritoriile agenţilor economici din zonă, pe următoarele străzi:

— Str. Cucorilor, 41 – 150 de locuri de parcare; 

— Str. Doina, 156 – 100 de locuri de parcare; 

— Str. Doina, 189 – 40 de locuri de parcare; 

— Str. Doina, 199 – 300 de locuri de parcare; 

— Str. Doina, 191/1 – 100 de locuri de parcare; 

— Str. Doina, 191 – 50 de locuri de parcare; 

— Str. Socoleni, colţ cu str. Doina – 110 de locuri de parcare; 

— Str. Socoleni, 31 – 60 de locuri de parcare.

În același timp, în zilele de 8 și 9 mai, în Chișinău vor fi puse în circulație autobuze pe trei rute noi: „C” (str. Vasile Alecsandri — str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr"), Pe ruta de autobuz nr. „C" vor circula câte 10 autobuze pe schimb), „D” (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) — str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr"). Pe ruta de autobuz „D" vor circula câte 30 de autobuze pe schimb) şi ruta 27 (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) — str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr"). Pe această rută vor circula câte 10 unităţi de transport pe schimb.

Pasagerii vor putea circula gratuit cu rutele de autobuz „C", „D" şi 27.

De Paştele Blajinilor circulaţia transportului, cu excepţia transportului public, pe strada Doina, tronsonul cuprins între strada Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi sistată.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită cetățenilor comportament corect în trafic, reducerea vitezei și păstrarea distanței între vehicule.

Fluxul de știri
0