Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statul câştigă tot mai puţini bani din amenzile aplicate pentru contravenţii

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul contravenţiilor înregistrate pe parcursul anului trecut pe teritoriul Republicii Moldova a scăzut.

CHIŞINĂU, 7 mai – Sputnik. În anul 2015, oamenii legii au documentat aproape 580 de mii de contravenţii, cu 51 de mii mai puţin comparativ cu anul precedent. 

Cele mai multe contravenţii au fost înregistrate în mun. Chişinău, după care urmează regiunea Centru, Nord şi Sud. În regiunea Nord, cele mai multe pedepse au fost aplicate în mun. Bălţi şi raionul Edineţ. În Centru – în raioanele Hânceşti şi Ungheni, iar la Sud  - în raionele Cahul şi Căuşeni.

pistol - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În care sectoare din Chișinău se comit cele mai multe crime

Pe categorii de contravenţii, aproape fiecare al doilea caz îl reprezintă încălcările în domeniul circulaţiei rutiere, urmate de contravenţiile ce atentează la ordinea publică şi securitatea publică, contravenţii ce afectează activitatea de întreprinzător, fiscalitatea, activitatea vamală şi valorile mobiliare şi cele care atentează la regimul de transporturi. 

Contravenţiile ce atentează la drepturile politice, de muncă şi la alte drepturi constituţionale ale persoanei fizice au constituit 24,7 mii cazuri de contravenţii constatate, inclusiv 20,7 mii cazuri cu aplicare de pedepse. 

În anul 2015 suma amenzilor aplicate a constituit 252,2 milioane lei sau cu 5% mai puţin faţă de anul precedent. Din suma totală a amenzilor aplicate au fost încasate numai 109,9 milioane lei sau doar 43,6%. 

Fluxul de știri
0