Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În care sectoare din Chișinău se comit cele mai multe crime

© Sputnik / Rodion Procapistol
pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Din numărul total de infracțiuni înregistrate în capitală, peste trei mii sunt considerate ca fiind grave. Într-un singur an numărul omorurilor a crescut în capitală cu 77%.

CHIȘINĂU, 7 mar — Sputnik. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Moldova, cele mai criminogene microraioane din Chișinău sunt Buiucani și Râșcani. Anume în aceste sectoare în anul 2015 au fost înregistrate cele mai multe infracțiuni.

Astfel, conform sursei, în sectorul Buiucani din capitală au fost descoperite 3 mii 101 infracțiuni, iar în sectorul Râșcani  - 3 mii 53 infracțiuni. Cel mai mic număr de infracțiuni s-a comis în sectorul Ciocana: 2 mii 293.

Pistol - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Circa 300 de infracțiuni într-o săptămână, în Moldova

Conform  statisticii, pe parcursul unui an în capitală criminalitatea s-a redus cu 8,8% — până la 13 mii 975 cazuri. Însă în aceeași perioadă a crescut cu 77,3% numărul de omoruri (de la 22 cazuri în anul 2014 până la 39 cazuri în anul 2015), iar numărul cazurilor de viol a crescut cu 22,5%. Totodată, s-a redus numărul furturilor și tâlhăriilor, a atacurilor armate și a infracțiunilor ce țin de răspândirea substanțelor narcotice.

Din numărul total de infracțiuni înregistrate în capitală, peste trei mii sunt calificate drept infracțiuni grave.

Fluxul de știri
0