Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării spune când va fi numit un nou şef al Marelui Stat Major

© Sputnik / Мирослав РотарьДень открытых дверей Военная Академия
День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Abonare
În câteva luni, ministrul Apărării va prezenta şefului statului spre aprobare noua candidatură a noului şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

CHIŞINĂU, 7 mai – Sputnik. Ministerul Apărării încă nu a identificat candidatura noului şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a declarat pentru Sputnik ministrul de resort, Anatolie Şalaru. 

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat, la 14 aprilie, un decret privind destituirea lui Igor Gorgan din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale.

Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armata Naţională a rămas fără cap

„Unele candidaturi la care ne gândim au contracte în altă parte. Suntem în procedura de identificare a candidaturii la funcţia de şef al marelui stat major”, a declarat Şalaru.

Ministrul a mai comunicat că, cel mai probabil numele viitorului şef al Marelui Stat Major va fi cunoscut în câteva luni. 

„Vom selecta candidatura împreună cu preşedintele ţării şi cred că în câteva luni vom prezenta candidatura spre aprobare”, a menţionat Şalaru.  

Gorgan a fost demis din funcţie la solicitarea ministrului Apărării Anatol Şalaru. Motivul invocat de Şalaru a fost scăderea nivelului de disciplină în Armata Naţională, dar şi delapidările de fonduri şi promovarea de către Gorgan a rudelor în funcţii în Armata Naţională.

„Nu este vorba doar de disciplină, dar şi de delapidări, nănăşism şi cumătrism. Sunt mai multe momente care au stat la baza solicitării de demitere a şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale. Gorgan are lipsă de viziune, nu corespunde secolului 21 şi nu vede ce ar însemna o Armată modernă”, a declarat pentru Sputnik ministrul Apărării.

Întrebat cine ar putea lua locul lui Gorgan, Şalaru a răspuns că sunt mai multe candidaturi în Armata Naţională care ar putea ocupa acest post.

„Avem militari activi cu studii în Europa, SUA, Pentagon, NATO. Sunt sigur că avem de unde alege”, a comentat ministrul Apărării, precizând că această candidatură trebuie coordonată cu preşedintele ţării.

Fluxul de știri
0