Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Armata Naţională a rămas fără cap

© пресс-служба Национальной армии РМMilitari se antrenează pe un poligon
Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, Igor Gorgan, a fost demis joi din funcţie printr-un decret semnat de preşedintele ţării.

CHIŞINĂU, 14 apr – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti a semnat, joi, un decret privind destituirea lui Igor Gorgan din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik că a prezentat Guvernului şi preşedintelui ţării demersul cu privire la demiterea şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Igor Gorgan, încă în perioada Cabinetului de Miniştri condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ.

Ministrul a precizat că după învestirea Guvernului Pavel Filip a înaintat repetat demersuri preşedintelui ţării, care este şi Comandant Suprem al Forţelor Armate. 

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Ministerul Apărării, bântuit şi el de demisii

Motivul solicitării demiterii şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, potrivit lui Şalaru, este scăderea nivelului de disciplină în Armata Naţională, dar şi delapidările de fonduri şi promovarea de către Gorgan a rudelor în funcţii în Armata Naţională.

„Nu este vorba doar de disciplină, dar şi de delapidări, nănăşism şi cumătrism. Sunt mai multe momente care au stat la baza solicitării de demitere a şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale. Igor Gorgan nu-şi face datoria în această funcţie, de aceea propunem schimbarea lui. Acesta are lipsă de viziune, nu corespunde secolului 21 şi nu vede ce ar însemna o Armată modernă”, a declarat pentru Sputnik ministrul Apărării.

Întrebat cine ar putea lua locul lui Gorgan, în cazul demiterii acestuia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Şalaru a răspuns că sunt mai multe candidaturi în Armata Naţională care ar putea ocupa acest post.

„Avem militari activi cu studii în Europa, SUA, Pentagon, NATO. Sunt sigur că avem de unde alege”, a comentat ministrul Apărării, precizând că această candidatură trebuie coordonată cu preşedintele ţării.

Igor Gorgan a fost numit funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale în anul 2013.

Fluxul de știri
0