Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul lui Tănase: to be or not to be

© Alexandru Tănase, poză din arhiva blogului personalAlexandru Tănase, poză din arhiva blogului personal
Alexandru Tănase, poză din arhiva blogului personal - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, a explicat de ce nu își crează propriul partid și de ce unele activități nu trebuie să fie combinate cu altele.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Fiind întrebat de ce nu își întemeiază propriul său partid, dacă tot crede că actualul sistem de partide din Republica Moldova are o mulțime de carențe, președintele CCM, Alexandru Tănase a declarat în cadrul emisiunii ”Puterea a 4-a” că la ora actuală trebuie să se concentreze asupra activității sale de la Curtea Constituțională.

Alexandru Tănase, Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
Politică
Tănase nu vede mari diferențe între programele guvernelor Tarlev și AIE

”Eu sunt la Curtea Constituțională și trebuie să mă axez pe această activitate. Dacă am să visez la partide politice, nu am să fac nimic nici acolo, nici aici”, a argumentat Tănase.

El a mai sugerat că există domenii care nu e bine să fie combinate, ”deoarece ajungi la un moment dat să constați că nu faci nici una, nici alta”, a mai subliniat președintele CCM.

Totodată, Tănase a menționat că în Republica Moldova există prea puține partide cristalizate în jurul unor convingeri și care și-ar urma programele.

Pe de altă parte, el s-a arătat convins de faptul că la alegeri oricine dintre cetățenii țării poate să-și găsească formațiunea politică pentru care ar merita să-și dea votul. Asta chiar dacă, potrivit lui, nu toate voturile exprimate ajung să fie reflectate în configurația parlamentară, din cauza sistemului electoral al țării.

Fluxul de știri
0