Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tănase nu vede mari diferențe între programele guvernelor Tarlev și AIE

© SputnikAlexandru Tănase, Александру Тэнасе
Alexandru Tănase, Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui CCM, Alexandru Tănase, un program de guvernare este suma unor elemente care depășesc voința unui partid. Acesta trebuie să țină cont de anumite realități.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Eu nu cred că programul de guvernare al AIE1 s-a deosebit substanțial de programul de guvernare pe care l-a avut Guvernul Tarlev, sau că programul de guvernare al actualului Guvern se deosebește substanțial, de exemplu, de programul Guvernului Streleț, a declarat președintele CCM, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii ”Puterea a 4-a”.

Tănase a mai afirmat că în Republica Moldova există prea puține partide cristalizate în jurul unor convingeri și care și-ar urma programele.

”Se fac doar jocuri tehnice pentru a putea guverna. În linii mari, toate programele electorale sunt la fel”, a subliniat Tănase.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Ion Sturza, "prorocul Facebook-ukui", desfiinţat de Alexandru Tănase

Totodată el a ținut să remarce faptul că, de regulă, un program de guvernare ”este suma unor elemente care depășesc voința unui partid. Acesta trebuie să țină cont de anumite realități”.

Referindu-se la programele anunțate de guvernele de până acum ale Republicii Moldova, Tănase a menționat că acestea conțin și unele declarații de viziune sau de viitor, însă în linii mari toate au fost cam la fel; toți au vrut democrație, toți au vrut prosperitate, justiție liberă etc.

Problema, în opinia lui Tănase, este în ce măsură scopurile enunțate în programele respective corespund sau nu unei agende ascunse, ”pe care noi, din păcate, nu o cunoaștem”.

Fluxul de știri
0