Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Satul Recea, raionul Râșcani: un grandios festival al cântecului pascal

© riscanistiri.wordpress.comFestivalul cântecului pascal, satul Recea, raionul Rîșcani, mai 2016
Festivalul cântecului pascal, satul Recea, raionul Rîșcani, mai 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentul a început cu o liturghie oficiată de un sobor de 20 de preoți din Blagocinia Râșcani. La eveniment au fost prezenți și mulți conducători ai raionului respectiv. La organizarea festivalului și-a adus aportul și colectivul Secției raionale de Cultură, condusă de Emilia Garbuz.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. În această săptămână, în mai multe raioane s-a desfășurat festivalul cântecului pascal. Evenimentul din satul Recea, raionul Râșcani, care face parte din această suită, a uimit prin numărul mare de formații care au participat la festival.

Ediția a VII-a a Festivalului cântecului pascal a fost găzduită de parohia satului Recea din raionul Râșcani, în a treia zi de la prăznuirea Învierii Mântuitorului. Despre acest eveniment informează portalul local de știri riscanistiri.wordpress.com.

Evenimentul a început cu o liturghie oficiată de un sobor de 20 de preoți din Blagocinia Râșcani.

La eveniment au fost prezenți mai mulți conducători ai raionului respectiv, iar la organizarea festivalului și-a adus aportul și colectivul Secției raionale de Cultură, condusă de Emilia Garbuz.

Scrânciob inaugurat la sărbătoarea ”A Treia Zi de Paști” - Sputnik Moldova
A Treia Zi de Paști

În cadrul festivalului au cântat următoarele ansambluri și cântăreți:

Ansamblul folcloric “Ţărăncuţa”s. Borosenii Noi, conducător Felicia Bojii, ansamblul folcloric “Moştenitorii” s. Zăicani, cond. Ecaterina Cemîrtan, ansamblul vocal “Aluniş” s. Aluniş, conducător Nicolae Pădureac, ansamblul folcloric “Pruteanca” or. Costeşti, conducător Gheorghe Chiperi, ansamblul folcloric “Sălcioara” s. Corlăteni, conducător Lilia Nenescu, ansamblul folcloric “Datina” s. Pîrjota, conducător Rodica Vasilov, ansamblul vocal “ Rapsodie ” s. Recea, conducător Valentina Tcaci, ansamblul vocal “ Busuiocul” s. Mihăileni, conducător Lucia Căpriţă, ansamblul vocal din s. Moşeni, conducător Aurelia Sărăteanu, ansamblul vocal al Şcolii de Arte or. Rîşcani, director Angela Ciubară, Ala Caldarari, directorul Căminului de Cultură s. Branişte, Francesca Cucuruzneac, elevă, gimnaziul “Gheorghe Râşcanu”or. Râşcani.

De asemenea, în cadrul festivalului au evoluat și cântăreții din parohiile “Adormirea Maicii Domnului ” din satul Nihoreni, “Adormirea Maicii Domnului ” din orașul Râşcani, “Naşterea Maicii Domnului” din orașul Costeşti, “Adormirea Maicii Domnului” din satul Aluniş și ”Naşterea Maicii Domnului” din satul Recea.

Participanții au primit în dar câte o icoană a Învierii Mântuitorului Hristos, câte un calendar creștin-ortodox și broșura editată de gazda evenimentului, parohia Nașterii Maicii Domnului din comuna Recea – ”Carte de Rugăciuni. Comportamentul creștinului în Biserică” și câte un buchet de lăcrimioare.

Fluxul de știri
0