Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A Treia Zi de Paști

© Ministerul Culturii al RMScrânciob inaugurat la sărbătoarea ”A Treia Zi de Paști”
Scrânciob inaugurat la sărbătoarea ”A Treia Zi de Paști” - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova o instituție din domeniul culturii a marcat sărbătoarea ”A Treia Zi de Paști”, cu un scrânciob veritabil.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a inaugurat marți cea de-a XV-a ediție a sărbătorii pascale „A Treia Zi de Paști”, anunță Ministerul Culturii.

”Cu această ocazie, conform datinei străbune, în curtea Muzeului a fost restaurat și instalat un scrânciob veritabil adus din satul Lozova, raionul Strășeni”, a menționat sursa.

Paștele - Sputnik Moldova
Paștele - cea mai importantă sărbătoare a creștinătății

Programul tradițional de cântece și obiceiuri pascale a fost axat în acest an pe prestația corurilor de pe lângă două lăcașuri de cult: Corul Seminarului Teologic Ortodox din Chișinău, dirijor Ilie Gâscă, și Corul Bisericii Sfântul Nicolae din satul Mileștii-Mici, raionul Ialoveni, dirijor Victoria Captari.

”În cadrul evenimentului a avut loc loc lansarea calendarului pascal ”Miracol încondeiat”, în care sunt incluse imagini cu ouă încondeiate din colecția muzeului”, a precizat instituția.

Vizitatorii au putut admira lucrări realizate în cadrul Atelierului de încondeiere, care se desfășoară anual în preajma sărbătorilor pascale, precum și ouă din colecția muzeului și lucrări în care se regăsesc motive pascale, realizate de membrii clubului „Curcubeu”.

Fluxul de știri
0