Cutremur la Washington: Ron Paul va fi Secretar de Stat dacă Trump câștigă

© Photo : TtarasiukWashington
Washington - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalista neoconservatoare Jennifer Rubin a postat miercuri pe Twitter, cu hashtagul #thingstoworryabout, că Ron Paul va fi următorul Secretar de Stat al Americii.

BUCUREŞTI, 6 mai — Sputnik. Ron Paul are 80 de ani, este tată a 5 copii şi a fost membru al Camerei Reprezentanţilor din 1976 până în 2013 când s-a retras.

США и доллары - Sputnik Moldova
Vezi cât planifică Donald Trump să cheltuiască în campania electorală

Miercuri, jurnalista neoconservatoare Jennifer Rubin a postat pe Twitter „Ron Paul ca Secretar de Stat". Hashtagul folosit de Rubin a fost #thingstoworryabout. Ea se teme că Ron Paul va fi numit în funcția de Secretar de Stat în administrația lui Donald Trump, în cazul în care miliardarul ar câștiga președinția Statelor Unite ale Americii.

Jennifer Rubin lucrează pentru The Washington Post și îmbrățișează linia neoconservatoare de politică externă. Susține "excepționalismul american", intervenția militară în afara granițelor și războiul fără sfârșit împotriva „terorismului".

Până în prezent, Donald Trump nu a declarat că îl va numi pe Ron Paul în calitatea de Secretar de Stat. Dacă octogenarul retras în 2013 din politică ar ajunge Secretar de Stat, el ar revoluționa securitatea și ordinea globală. Ron Paul este un urmaș al lui George Washington și s-ar opune alianțelor încurcate cu alte națiuni și războaielor de agresiune.

"Uitați, suntem în stare de faliment ca națiune. Nu putem continua să punem în aplicare o Pax Americana în timp ce granița noastră de sud permite imigranților ilegali și teroriștilor să inunde țara noastră", a spus recent Ron Paul.

Bazele americane din Coreea, Japonia, Europa și din alte părți ale lumii ar fi retrase. Viziunea lui Ron Paul respinge confruntarea cu Iranul, embargoul împotriva Cubei, precum și acțiunile militare externe. El pledează pentru încheierea participării la conflictele din Irak și Afganistan.

"Aceasta este politica de prietenie, libertate și non-intervenționism și totuși oamenii atacă în mod greșit această filosofie ca izolaționistă. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr", și-a argumentat fostul republican filosofia.

Ron Paul este cunoscut ca un fanatic critic al Organizației Națiunilor Unite, al NATO și al Curții Penale Internaționale. Filosofia lui anti-globalistă nu acceptă deloc Organizația Mondială a Comerțului, Parteneriatul de Securitate și Prosperitate din America de Nord, Acordul Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), Acordul Central American de Comerț Liber (CAFTA) și Parteneriatul Trans-Pacific (TPP).

"Comerț liber cu toți și alianțe încurcate cu nimeni a fost dintotdeauna cea mai bună politică în relațiile cu alte țări pe scena mondială", declara în 2009 Paul.

Ron Paul este autorul mai multor cărți. Cea mai interesantă dintre lucrările sale este "End the Fed", în care arată cum Rezerva Federală (Banca Centrală a Statelor Unite), creată de dinastiile financiare Morgan şi Rockefeller, este o entitate privată coruptă şi neconstituțională care nu ar trebui să existe.

Fluxul de știri
0