Vezi cât planifică Donald Trump să cheltuiască în campania electorală

© SputnikСША и доллары
США и доллары - Sputnik Moldova
Abonare
Averea personală a magnatului media, republicanul Trump, este cotată la 4-4,5 miliarde de dolari.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Donald Trump, care a rămas unicul candidat la postul de președinte al SUA din partea Partidului Republican, planifică să cheltuiască în campania electorală un miliard de dolari, scrie RIA Novosti.

Potrivit declarației politicianului, făcută la postul TV NBC, stafful său electoral, împreună cu Comitetul Național al Partidului Republican, „trebuie să depună efort pentru a colecta un miliard de dolari, întrucât democrații sunt capabili să investească două miliarde". Nu este vorba de mijloace financiare proprii, ci despre fondurile electorale care sunt suplinite de susținătorii candidaților.

Averea personală a magnatului media, republicanul Trump, este cotată la 4-4,5 miliarde de dolari.

Дональдом Трамп, Donald Trump - Sputnik Moldova
Expert: republicanii îi pot propune lui Trump un „Big deal"

Conform datelor ONG-ului american „Centrul pentru integritate publică", până la 20 aprilie candidații din partea ambelor partide au colectat 1,23 de miliarde și au cheltuit 1,05 miliarde de dolari.

Lideri în acest rating sunt democrații Hillary Clinton și Bernie Sanders, care au adunat 263 și, respectiv, 186 de milioane de dolari. Din rândul republicanilor în top se află Jeb Bush (156 milioane), Ted Cruz (141 milioane) și Marco Rubio (126 milioane), dar care au părăsit cursa electorală. Stafful lui Donald Trump a colectat doar 51 milioane de dolari.

După ce principalii concurenți ai lui Trump dintre republicani au ieșit din cursa electorală preliminară, conducerea partidului a chemat susținătorii săi să susțină miliardarul la alegerile din 8 noiembrie pentru a o învinge pe Hillary Clinton, care este liderul preliminarelor Partidului Democrat.

Fluxul de știri
0