Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protest la Chișinău, pe scările Ministerului de Interne

© mai.gov.mdMinisterul Afacerilor Interne al RM МВД Молдова
Ministerul Afacerilor Interne al RM МВД Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, după ce au fost reținuți patru protestatari care au participat la dezordinile de la mitingul din 24 aprilie, în capitală a avut loc un pichet în fața clădirii MAI.

CHIȘINĂU,5 mai — Sputnik. Susținătorii Platformei de centru dreapta DA au organizat joi un miting în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne al Moldovei, protestând împotriva reținerii a patru persoane care au participat la mitingul antiguvernamental din 24 aprilie.

La 24 aprilie. în capitală a avut loc o acțiune de protest care a durat nouă ore, organizată de Platforma de centru dreapta DA. În timpul manifestației, participanții au încercuit guvernul și au pichetat alte câteva clădiri.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Patru reţinuţi în dosarul dezordinilor în masă la protestele din 24 aprilie

Altercațiile cu poliția a condus la dezordini, în urma cărora, după cum s-a anunțat la inițial, au avut de suferit 43 de angajați ai organelor de drept și doi protestatari, și au fost distruse trei automobile. Suma prejudiciului care a fost adusă proprietarilor mașinilor, potrivit calculelor organelor de drept, atinge 30 de mii de lei. A fost distrus și echipament al polițiștilor în sumă de opt mii de lei.

După protest a fost reținută o persoană. La 5 mai, la Chișinău și în satul Mana din raionul Orhei au fost efectuate percheziții la alte patru protestatari, care au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de încălcarea ordinii publice și de atac asupra oamenilor legii în timpul mitingului din 24 aprilie.

Acest lucru i-a revoltat pe organizatorii respectivului protest. Ei au cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să-i elibereze pe cei reținuți.

Potrivit datelor organelor de drept, vinovații riscă opt ani de privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0