Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Organizatorii protestelor îşi pregătesc alibiul

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016 protest poliție
Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Invitaţii care au comentat în direct protestul la un post de televiziune, apropiat Platformei „Demnitate şi Adevăr”, au declarat că violenţele nu sunt organizate de protestatari, ci de provocatori.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Un canal de televiziune, apropiat Platformei „Demnitate şi Adevăr”, pregăteşte terenul pentru ca organizatorii protestului de duminică să iasă basma curată în cazul în care manifestaţia va degenera în violenţe.

Opoziţia extraparlamentară de dreapta, Platforma „Demnitate şi Adevăr”, organizează la Chişinău o acţiune de protest antiguvernamentală. În timpul manifestaţiei, un grup de protestatari violenţi a atacat cordonul de poliţişti care era dislocat la intersecţia dintre bulevardul Ştefan cel Mare şi strada Bulgară. Un poliţist a fost rănit în aceste îmbulzeli. Omul legii a fost internat în spital. 

Протест 24 апреля 2016 protest poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un poliţist a fost rănit în timpul protestelor Platformei DA

Invitaţii care au comentat în direct protestul la postul de televiziune, apropiat Platformei „Demnitate şi Adevăr”, despre care mai mulţi experţi spun că este finanţată de verişorii Ţopa, au declarat că violenţele nu sunt organizate de protestatari, ci de provocatori care nu ar avea nimic cu organizatorii manifestaţiei de duminică.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că obligaţia de a asigura caracterul paşnic al protestelor revine şi organizatorilor. Ministrul de Interne a făcut apel către organizatorii manifestaţiei de duminică să asigure respectarea legii.

„De data aceasta avem numai un singur organizator şi responsabilitatea este clară. Ştim cu cine să comunicăm pentru toate problemele pe această zonă de responsabilitate”, a declarat ministrul de Interne.

Protestatarii au înconjurat la această oră Global Business Center. Un grup de manifestanţi au aruncat cu ouă în poliţiştii care au venit să asigure ordinea publică. Unii protestatari au pe faţă măşti medicale.

Fluxul de știri
0