Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului se întâlnesc joi

© пресс-служба правительства РМГеоргий Балан и Виталий Игнатьев, переговоры в офисе ОБСЕ
Георгий Балан и Виталий Игнатьев, переговоры в офисе ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, la oficiul din capitală al misiunii OSCE are loc întrevederea dintre delegații părților participante la procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Întrevederea reprezentanților politici ai Chișinăului și Tiraspolului, Gheorghe Balan și Vitali Ignatiev, are loc joi la oficiul misiunii OSCE din Chișinău.

Город Тирасполь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chişinău există voinţă politică de relansare a negocierilor în formatul „5+2”

Potrivit informației difuzate de Biroul pentru reintegrare, la întrevedere au fost invitați, de asemenea observatori și mediatori în procesul de negocieri în formatul „5+2".

Partea transnistreană a declarat că „intenționează să se concentreze pe discutarea mecanismelor de impulsionare a activității grupurilor (de lucru) de experți care au ca scop elaborarea și formularea propunerilor practice în domeniile socioeconomic și umanitar-juridic".

Ultima rundă de negocieri în formatul „5+2" cu participarea Moldovei, Transnistriei (ca părți ale conflictului), Rusiei, Ucrainei și OSCE (în calitate de mediatori), a Uniunii Europene și SUA (ca observatori) a avut loc în 2014.

Fluxul de știri
0