Putin urmat de Iohannis în topul încrederii printre cetățenii Republicii Moldova

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем
Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai bună soluție pentru asigurarea securității țării este neutralitatea, consideră moldovenii intervievați în cadrul Barometrului Opiniei Publice.

Chișinău, 4 mai — Sputnik. Miercuri, la Chișinău au fost prezentate rezultatele Barometrului Opiniei Publice realizat la comanda Institutului de Politici Publice în perioada 16-23 aprilie curent.

Printre personalitățile politice din exterior, de cea mai mare încredere se bucură președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, 62,1% au foarte multa și oarecare încredere, fiind urmat de președintele României, Klaus Iohannis, 33,5% și cancelarul german, Angela Merkel, 29,7%, se arată în sondaj.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Sondaj: majoritatea moldovenilor își doresc o țară neutră

Conform rezultatelor cercetării sociologice, următoarele personalități ale politicii internaționale aflate în topul încrederii cetățenilor Republicii Moldova sunt președintele american, Barack Obama, 25,1%m președintele Franței, Francois Hollande, 19,2%, premierul britanic, David Cameron, 18,2%, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, 10,7%, dar care are și cel mai negativ rating dintre personalitățile menționate.

Totodată, președintele Franței, Francois Hollande, și premierul britanic, David Cemeron, sunt cel mai puțin cunoscuți în Republica Moldova. Astfel, 29,4% dintre moldoveni au spus că nu au auzit de Hollande și 32,3% nu au auzit de Cameron.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16 — 23 aprilie, pe un eșantion de 1143 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 3 procente.

Fluxul de știri
0