Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În opt localități va fi reabilitată rețeaua de iluminare stradală

© orhei.mdOrhei, noaptea, iluminare, lumină
Orhei, noaptea, iluminare, lumină - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Suma estimativă a acestor proiecte este de aproximativ 11 milioane de lei, dintre care 25 la sută va fi acoperită de beneficiari, iar restul de FEE.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Consiliul de administrare al Fondului pentru eficiență Energetică (FEE) a aprobat în cadrul ședinței de marți finanțarea a 8 proiecte ce țin de iluminatul stradal, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Faithful light candles to participate in a procession at St. Clement Christian Orthodox church in Macedonia's capital Skopje, during Easter service - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iluminatul stradal, o problemă pentru jumătate din oraşele ţării

Suma estimativă a acestor proiecte este de aproximativ 11 milioane de lei, dintre care 25 la sută va fi acoperită de beneficiari, iar restul de FEE.

Potrivit viceministrului Economiei, Valeriu Triboi, implementarea proiectelor de eficiență energetică este una din prerogativele Guvernului Republicii Moldova, care și-a asumat drept obiectiv dezvoltarea unui parteneriat durabil de colaborare cu sectorul privat pentru cofinanțarea proiectelor de investiții în vederea creșterii eficienței energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă.

Potrivit deciziei adoptată marți, de finanțare vor beneficia primăriile satelor Olișcani și Șestaci din raionul Șoldănești, Speia din Anenii Noi, Frumușica și Chioselia Mare din Cahul, Corlăteni din raionul Râșcani, precum și primăriile din orașele Călărași și Nisporeni.

Fluxul de știri
0