Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iluminatul stradal, o problemă pentru jumătate din oraşele ţării

© AP Photo / Boris GrdanoskiFaithful light candles to participate in a procession at St. Clement Christian Orthodox church in Macedonia's capital Skopje, during Easter service
Faithful light candles to participate in a procession at St. Clement Christian Orthodox church in Macedonia's capital Skopje, during Easter service - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2014 lungimea porţiunilor de străzi şi cheiuri iluminate a constituit 2,5 mii km, fiind în creştere cu 154,2 km, iar gradul de acoperire al străzilor cu iluminare este de 69,7%

 

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik Moldova. În anul 2014 lungimea porţiunilor de străzi şi cheiuri iluminate a constituit 2,5 mii km, fiind în creştere cu 154,2 km, iar gradul de acoperire al străzilor cu iluminare este de 69,7%. 

Pe parcursul anului pe teritoriul ţării au fost instalate pe străzi şi căi carosabile 74,1 mii lămpi sau cu 5,8 mii de lămpi mai mult comparativ cu anul precedent. 

Cea mai bună acoperire a localităţilor cu serviciul de iluminat stradal public este înregistrată în Chişinău, Bălţi şi Comrat, şi în oraşele Briceni, Lipcani, Drochia, Făleşti, Frunză, Costeşti, Soroca, Criuleni, Străşeni, Teleneşti, Cantemir. 

Totuşi, iluminatul stradal rămâne a fi o problemă pentru jumătate din oraşe, în unele din ele iluminarea străzilor este asigurată în proporţie de până la 25 la sută.

Totodată, în oraşul Căinari străzile practic sunt neiluminate. 

În 2014 pentru prima dată a fost iluminat oraşul Ghindeşti, cu o porţiune de străzi şi chei de 5,7 km. Situaţia s-a îmbunătăţit şi în oraşele Sângera, Leova şi Sângerei.


Fluxul de știri
0