Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Refugiații au condamnat acordul dintre UE și Turcia cu privire la migranți

Abonare
Un refugiat care a participat la acțiunea de protest din centrul Madridului, care a întrunit mii de migranți, a comentat acordul care urmează să fie semnat între Uniunea Europeană și Turcia, privind soluționarea crizei migraționale.

Circa cinci mii de persoane au participat la mitingul din centrul capitalei spaniole pentru a protesta împotriva acordului care urmează să fie semnat între UE și Turcia, potrivit căruia Ankara va primi înapoi toți refugiații, fără excepție, care vor pătrunde în Grecia tranzitând teritoriul Turciei. Mulți protestatari purtau pancarte cu inscripția: „Rușine pentru UE", „Nici războaie, nici frontiere", „Aparteid", „Încetați războaiele".

„Nici o persoană nu poate fi în afara legii", aceasta era lozinca scandată de mulțimea adunată, care răsună de obicei la acțiunile organizate întru apărarea refugiaților în Spania.

„Astăzi ne-am adunat pentru a condamna acest acord prealabil, pe care-l considerăm ilegal, amoral și inuman. Nimeni nu-și dorește să fie refugiat, nimănui nu-i place să-și lase casa", a delarat de pe scenă refugiatul Ahmed, unul dintre participanţii la miting.

În urma acordului cu UE, Turcia, la rândul său, contează pe urgentarea negocierilor privind liberalizarea regimului de vize, aderarea la UE și alocarea celor trei miliarde de euro prevăzute pentru ea anterior.

Fluxul de știri
0