Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noul guvernator BNM: promit sânge şi lacrimi

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Noul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, a fost prezentat luni colectivului Băncii Naţionale.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Sergiu Cioclea şi-a început luni, 11 aprilie, mandatul în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale al Moldovei (BNM).

Cioclea a fost prezentat colectivului BNM de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. La eveniment a participat şi predecesorul său Dorin Drăguţanu.

„Sunt convins că vom avea un lucru greu. Promit şi lacrimi şi sânge, şi sudoare, dar sunt sigur că vom avea rezultate bune”, a declarat Cioclea în adresarea sa către colectivul BNM. 

Noul guvernator a precizat că va avea întrevederi cu angajaţii băncii pentru a le afla doleanţele în vederea îmbunătăţirea activităţii BNM. 

Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine este candidatul la funcţia de guvernator al BNM

„Peste câţiva ani, când am să fiu în situaţia să transmit dosarele, aş fi vrut să avem un bilanţ pozitiv, să fim recunoscuţi la a noastră valoare”, a comentat Cioclea.

Parlamentul l-a numit la 11 martie pe Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Pentru susţinerea candidaturii lui Cioclea la şefia BNM au votat 61 de deputaţi. Mandatul guvernatorului BNM, potrivit legii, este de 7 ani.

Sergiu Cioclea are triplă cetăţenie – moldoveană, română şi franceză. Cioclea are 17 ani de activitate în domeniul financiar bancar. Ultima funcţie deţinută a fost cea de şef al Departamentului finanţe corporative BNP PARIBAZ ZAO, din Moscova.

Cioclea a obţinut Diploma de master în economie şi studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris, Franţa.

Fluxul de știri
0