Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc, într-o vizită importantă în SUA

© Partidul Democrat din MoldovaVladimir Plahotniuc, în vizită la Consiliul Atlantic
Vladimir Plahotniuc, în vizită la Consiliul Atlantic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vlad Plahotniuc se află în această vizită și în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare, notează serviciul de presă al PDM.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat de Consiliul Atlantic pentru a participa la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși). Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al PDM, care subliniază că la eveniment sunt invitați lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii.

Valdimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Plahotniuc: Alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni

Sursa mai notează că Vlad Plahotniuc se află în această vizită și în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare. Astfel, politicianul are mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din administraţia de stat a SUA, dar şi cu formatori de opinie şi reprezentanţi ai mediului de afaceri interesaţi să investească în Republica Moldova.

Plahotniuc a discutat la Washington cu experţii Consiliului Atlantic despre agenda economică şi de reforme la care s-a angajat guvernarea din Republica Moldova.

”Vrem să asigurăm stabilitatea economică şi financiară a ţării, prin stabilirea unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional, şi să excludem fenomenul corupţiei, prin asigurarea unei justiţii eficiente şi independente”, a declarat Vlad Plahotniuc, răspunzând la o întrebare despre viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a mai discutat cu formatori de opinie şi analişti, reprezentanţi ai unor centre și institute implicate în politica externă americană, a mai informat sursa citată.

Fluxul de știri
0