Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc: Alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni

© privesc.eu, capturăValdimir Plahotniuc
Valdimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc susţine ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate, cu condiţia ca acestea să fie dorite de majoritatea poporului.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc nu vede o problemă în declanşarea alegerilor anticipate în Moldova, cu condiţia ca acestea să reprezinte dorinţa majorităţii poporului.

„Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum. Dar nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate pot fi oricând o opţiune, dacă majoritatea populaţiei doreşte acest lucru, dacă cetăţenii au o alternativă la guvernarea actuală şi doresc să o schimbe înainte de termen, în acest caz chiar la câteva luni după cele două scrutine”, a scris aseară democratul pe pagina sa de socializare.

În opinia sa, „dacă asta e dorinţa reală a societăţii şi nu a unui grup de interese care vrea să pună mâna pe putere, eu nu văd o problemă să o susţin, e o opţiune care trebuie analizată serios, trebuie evaluate toate riscurile şi luate decizii curajoase”.

Democratul susţine că după eventualele alegeri anticipate se va vedea clar „cine și ce a avut de câștigat, care au fost scopurile, care este alternativa”. „Dacă lucrurile ies prost, ştim şi cine poartă răspunderea”, susţine Plahotniuc.

„Alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni, dimpotrivă, să ne îndemne la o evaluare atentă. Ele rămân mereu un veritabil instrument democratic prin care poporul își desemnează conducătorii și trebuie tratat cu atenția cuvenită și, mai ales, cu responsabilitatea cuvenită. E o opțiune pe care trebuie să o analizăm și nu exclud ca ea să nu fie cea mai rea”, a conchis liderul democraţilor, precizând că cele spuse reprezintă opinia sa personală.

Platforma „DA” protestează în centrul capitalei, începând cu data de 6 septembrie. Manifestanţii cer alegeri anticipate, demisia conducerii ţării şi a mai multor şefi de instituţii de stat printre care BNM, CNA, CEC. 

Fluxul de știri
0