Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Dorin Chirtoacă şi logodnica sa nu se vor cununa săptămâna aceasta

© fb.com/ Anişoara LoghinAnişoara Loghin şi Dorin Chirtoacă
Anişoara Loghin şi Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
După scandalul declanşat pe Internet, Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin au fost văzuţi împreună în noaptea Învierii. Ei au declarat că vor juca nunta în timpul apropiat.

CHIŞINĂU, 2 mai — Sputnik. Primarul Dorin Chirtoacă și aleasa inimii sale, jurnalista Anişoara Loghin, care au anunţat că se vor cununa pe data de 20 mai, nu s-ar fi putut căsători religios în zilele apropiate, chiar dacă ar fi dorit.

Luni a început Săptămâna Luminată. Tradiţional, în aceste şapte zile de sărbătoare credincioşii merg în vizite la rude şi prieteni, consacrând timp respectiv comunicării, petrecerilor şi amintirilor frumoase.

Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin - Sputnik Moldova
Societate
Anișoara și Dorin sparg tăcerea. Declarația surprinzătoare a celor doi

Fiecare zi din prima săptămână de după Paşti poartă calificativul „Luminată" — Lunea Luminată, Marţea Luminată etc. Din timpuri străvechi, slujitorii bisericii oficiau mai puţine ritualuri în aceste zile.

Până în zilele noastre, în Săptămâna Luminată se săvârşesc doar botezuri, dar nu se fac parastase şi nu se pomenesc cei trecuţi din viaţă. Pentru asta este prevăzută o zi specială, Paştele Blajinilor, care are loc la sfârşitul Săptămânii Luminate. Nu se oficiază în aceste zile nici ritualul cununiei. Cununiile încep după Săptămâna Luminată, adică peste şapte zile după Paşti. Aşa că Chirtoacă şi Login au ales foarte bine data (20 mai) pentru ceremonia lor.

Anterior, în presă au fost vehiculate zvonurile cum că Anişoara Loghin nu ar mai vrea să-şi lege viaţa de Dorin Chirtoacă. Informaţia a fost lansată de bloggerul Eugen Luchianiuc, care a făcut trimitere la surse din anturajul cuplului.

Fluxul de știri
0