Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

BEM scoate la vânzare case de locuit. Vezi la ce preţuri

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaАукцион
Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care doresc să-şi cumpere o casă sau un teren într-o localitate rurală, la un preţ mai mult decât modest, şi-ar putea împlini visul la 17 mai, atunci când Banca de Economii va organiza o licitaţie privind comercializarea mai multor proprietăţi care au fost gajate ori ipotecate.

CHIŞINĂU, 2 mai — Sputnik. Banca de Economii S.A. în proces de lichidare va desfăşura în luna mai câteva licitaţii „cu reducere" în cadrul cărora vor fi scoase la vânzare bunuri gajate/ipotecate în favoarea Băncii. Este vorba de spaţii industriale, case de locuit, terenuri.

Astfel, potrivit sursei, lichidatorul „Elita-5-Altepi" SRL în proces de faliment a anunţat pentru data de 13 mai desfăşurarea unei licitaţii „cu reducere" privind comercializarea bunurilor ipotecate în favoarea Băncii de Economii S.A. în proces de lichidare.
În cazul dat, este vorba de vânzarea unei construcţii comerciale şi depozite cu suprafaţa totală de 4,219.00 m.p. şi a unei clădire administrative, cu depozit și clădire de producere cu suprafaţa totală de 2,056.70 m.p., ambele amplasate în municipiul Chişinău şi având terenuri de pământ aferente.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost deputat confirmă: Filat a beneficiat de creditele neperformante de la BEM

Mult mai multe bunuri vor fi scoase la vânzare însă în data de 17 mai 2016, fiind vorba de zeci de case de locuit, majoritatea cu terenuri aferente, construcţii locative, terenuri agricole, construcţii şi încăperi industriale şi comerciale, acestea fiind amplasate practic pe întreg teritoriul ţării.

Preţurile variază în funcţie de dimensiunile şi starea caselor scoase la licitaţie. Acestea sunt totuşi foarte mici şi pornesc de la câteva zeci de mii de lei.

Astfel, o casă de locuit amplasată în satul Târnova, raionul Edineţ, cu suprafaţa totală de 253.50 m. p, are un preţ iniţial de 231 de mii de lei. Iar o casă de locuit cu suprafaţa de 40,00 m. p, din satul Gaşpar, tot raionul Edineţ, are un preţ de start de doar 19 mii de lei.

La Bălţi, vor fi vândute 33 de apartamente într-un bloc locativ nefinalizat.

Cele mai multe terenuri scoase la vânzare în cadrul licitaţiei din 17 mai sunt amplasate în satele Tomaiul Nou, raionul Leova, Talmaza, raionul Ştefan-Vodă şi Cojuşna, raionul Străşeni.

De asemenea, la licitaţie vor fi scoase mijloace de transport, utilaj şi tehnică comercială şi de producere.

Fluxul de știri
0