Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost deputat confirmă: Filat a beneficiat de creditele neperformante de la BEM

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe a declarat joi că ex-premierul Vladimir Filat a beneficiat de creditele neperformante de la BEM.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat a beneficiat din creditele neperformante de la BEM. Declaraţia a fost făcută cu puţin timp în urmă de fostul deputat PLDM, Veaceslav Ioniţă, ex-preşedinte al comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Judecătoria sectorului Buiucani continuă examinarea în fond a dosarului în care ex-premierului Vladimir Filat, liderul PLDM, este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. Şedinţa de judecată începe la ora 14.00 şi la ea urmează să fie audiaţi alţi martori ai acuzării. Printre aceştia este ex-premierul Iurie Leancă, fostul deputat PLDM Veaceslav Ioniţă, dar şi fostul secretar al Guvernului, Victor Bodiu.  

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Martorii V.I.P. în dosarul Filat

„Ca preşedinte de comisie, în baza documentelor pe care le-am obţinut, acest lucru se vedea clar. Repet, ca cetăţean nu am absolut nimic cu Filat, dar ca preşedinte de comisie eram obligat să fac publice aceste documente”, a declarat Ioniţă înainte de a intra în sala de judecată.

Fostul deputat a mai menţionat că a prezentat în instanţă tot dosarul cu documentele pe care le deţine despre creditele neperformante de la BEM.

„Partea proastă este că banii vor trebui întorşi de cetăţeni. Tragedia prin care trece poporul nostru depăşeşte orice sentimente personale”, a punctat Ioniţă.

Acesta a mai spus că în calitate de martor al acuzării nu a fost intimidat de nimeni.

„Societatea este în drept să cunoască că în sistemul bancar s-au întâmplat lucruri grave”, a concluzionat ex-preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Filat este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Fluxul de știri
0