Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de mii, pentru tratamentul victimelor exploziei în cantina ”La soacră”

© Sputnik / Мирослав РотарьПожар, ул. Сучевица 34/2
Пожар, ул. Сучевица 34/2 - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile medico-sanitare au primit de la CNAM peste 200 de mii de lei pentru tratamentul celor 9 răniți în explozia produsă în cantina ”La soacra”.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat peste 200 de mii de lei pentru tratamentul persoanelor rănite în explozia de la cantina ”La soacră”, produsă la începutul acestui an.

Potrivit CNAM, banii au fost alocați instituțiilor medico-sanitare și nu pacienților. 

Последствия взрыва в центре Кишинева. Фасад столовой - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rudele victimelor exploziei de "La Soacra" îi cer socoteală primarului Chirtoacă

În urma exploziei unei butelii de gaz în incinta cantinei ”La soacra”, situată pe teritoriul Pieței Centrale din capitală, patru persoane au murit, iar nouă au fost rănite.

Trei angajaţi ai Primăriei Chişinău sunt anchetați de procurori în cadrul dosarului penal deschis pe acest caz. Este vorba despre un şef de secţie, un asistent medical şi un inspector superior. Cei trei funcţionari sunt cercetaţi pentru corupere pasivă şi riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Unul dintre administratorii cafenelei „La soacră” şi-a recunoscut integral vina, iar cel de-al doilea parţial. Cei doi soţi sunt cercetaţi penal pentru producerea accidentului la locul de muncă, soldat cu moartea persoanelor şi încălcarea tehnicii de securitate la locul de muncă.

Fluxul de știri
0