Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rudele victimelor exploziei de "La Soacra" îi cer socoteală primarului Chirtoacă

© Photo : Игорь ВзоровПоследствия взрыва в центре Кишинева. Фасад столовой
Последствия взрыва в центре Кишинева. Фасад столовой - Sputnik Moldova
Abonare
Obținând luni o întâlnire cu primarul Dorin Chirtoacă, acestea au cerut să fie informate cu privire la promisele rezultatele ale investigării cazului şi pedepsirea celor vinovați.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Rudele persoanelor decedate și cei care au avut de suferit la 9 ianuarie în tragicul incident ce s-a produs în cantina "La Soacra", au protestat luni la primărie.

O butelie de gaz a explodat în unitatea de alimentație publică, situată în Piața Centrală din Chișinău. La locul incidentului au sosit patru echipaje de pompieri și nouă echipaje ale salvării. Ca rezultat, au fost transportați la spital aproximativ douăzeci de persoane, majoritatea fiind internate. Cei mai mulţi dintre pacienți aveau arsuri pe 15-20% din suprafaţa corpului, iar trei victime au fost internate mai întâi la reanimare, după care au fost transportate pentru tratament în România.

Ulterior, la Chișinău a decedat un bărbat, iar la București au decedat toate cele trei femei transferate acolo.

După explozie, autoritățile capitalei au decis să aloce câte 20 de mii de lei pentru tratamentul celor care au avut de suferit.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

Luni, rudele victimelor au obținut o întâlnire cu primarul, cerând să le fie demonstreze rezultatele cu privire la investigarea tragediei și pedepsirea celor care se fac vinovați.

Acum două săptămâni, rudele celor care au decedat în urma exploziei s-au întâlnit deja cu primarul și i-au cerut să-și dea demisia. Chirtoacă și atunci, dar și acum a negat că ar fi vinovat.

Între timp, șeful direcției sănătate Mihai Moldovanu, a recunoscut la momentul prezentat raportului comisiei de anchetă, care a fost constituită la primărie pentru a cerceta împrejurările incidentului, că cei are au inspectat localul au văzut buteliile de gaz, dar nu au comunicat nimic despre ele.

După explozia de "La Soacra" a fost pornit un dosar penal, în baza a trei articole ale Codului Penal, iar administratorii întreprinderii localului, soţ şi soţie, au fost plasați în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, termen care a fost prelungit ulterior cu încă 30 de zile. Conform legislației în vigoare, administrația cantinei riscă de la doi la zece ani de privațiune de libertate. Procuratura și Primăria mai cercetează în paralel și acțiunile funcționarilor din administrația locală.

Fluxul de știri
0