Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Condiții speciale pentru deținuții cu probleme de vedere

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele private de libertate cu probleme de vedere, din trei penitenciare din țară, vor fi ajutați de asistenți speciali.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) și Organizația de Caritate Umanitară “Hjelp Moldova” au semnat un acord de colaborare. Documentul  a fost semnat de directorul adjunct al DIP, Igor Guja şi președintele organizației, Hans Bjørn Bakketeig.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi deținuți se ocupau cu șantajul chiar din celula închisorii

Acordul prevede asistatrea persoanelor private de libertate cu probleme de vedere. Instituțiile penitenciare selectate care vor beneficia de asistența “Hjelp Moldova” sunt penitenciarele din Rusca, Goian și Rezina. 

Directorul adjunct al DIP a mulțumit Organizației de Caritate Umanitară “Hjelp Moldova” și Misiunii Norvegiene pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM) pentru susținere și colaborare.

”Doar prin deschidere, transparență și receptivitate, cu eforturi maxime,  putem obține rezultate în atingerea scopului nostru comun, cel de reeducare și resocializare a persoanelor din detenție”, a menționat directorul adjunct al DIP.

Președintele “Hjelp Moldova” a remarcat că persoanele din detenție beneficiază de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării, nemijlocit la capitolul sănătate și instruire.

Fluxul de știri
0