Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a distribuit premierul sâmbătă seara în scuarul Catedralei

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip distribuie focul haric. 30.04.2016
Pavel Filip distribuie focul haric. 30.04.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a participat la slujba de la Catedrala Nașterea Domnului din capitală, unde Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a adus de la Ierusalim focul haric. Șeful Guvernului a dat o mână de ajutor la împărțirea focului.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. După ceremonia de întâmpinare a Luminii Sfinte și adresarea Mitropolitului, șeful Executivului a împărțit Lumina Sfântă creștinilor adunați în scuarul Catedralei, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Deschiderea centrului științific și de agrement Tesla-Hall. Открытие научно-развлекательного центра Tesla-Hall - Sputnik Moldova
Pavel Filip are o ”slăbiciune”

Sursa subliniază că la evenimentul desfășurat în scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului” din capitală au asistat sute de credincioși și reprezentanți ai clerului din toată țara, precum și înalți demnitari de stat.

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la această slujbă alături de Președințele țării, Nicolae Timofti, și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întâmpinarea Luminii Sfinte.

Conform tradiției, Premierul s-a alăturat credincioșilor și a aprins o lumânare la slujba de Liturghie, oficiată la Catedrală.

Lumina Sfântă se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în sâmbăta Paştelui ortodox. Anul acesta, Lumina Sfântă a fost adusă la Chișinău pentru a 14-a oară.

Fluxul de știri
0