Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip are o ”slăbiciune”

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaDeschiderea centrului științific și de agrement Tesla-Hall. Открытие научно-развлекательного центра Tesla-Hall
Deschiderea centrului științific și de agrement Tesla-Hall. Открытие научно-развлекательного центра Tesla-Hall - Sputnik Moldova
Abonare
Fiind o țară mică, Republica Moldova trebuie să pună accent pe tehnologiile avansate, în care resursa principală este cea umană. De această părere este premierul Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Se știe de mai multă vreme că premierul Pavel Filip are o ”slăbiciune” aparte pentru tehnologii, în special pentru cele informaționale. În opinia lui, tehnologiile informaționale sunt un domeniu care trebuie să fie dezvoltat în mod prioritar în Republica Moldova. La acest subiect șeful Guvernului s-a referit și recent în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții unuia dintre operatorii de telefonie mobilă din țara noastră.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: tehnologii avem şi în Moldova, iar investiţii pot face şi moldovenii

Pavel Filip a afirmat că industria tehnologiei informației este una dezvoltată în Republica Moldova, inclusiv datorită contribuției operatorilor de telefonie mobilă, notează serviciul de presă al Guvernului.

”Fiind o țară mică, trebuie să punem accent pe tehnologiile avansate, în care resursa principală este cea umană” a mai spus în altă ordine de iedei Pavel Filip.

Potrivit lui, sectorul IT are potențial pentru dezvoltarea economiei naționale. De aceea, ultimele realizări ale Guvernului în ceea ce privește consolidarea cadrului de politici în acest sector, printre care Legea cu privire la Parcurile IT, Legea cu privire la utilizarea partajată a infrastructurii comunicațiilor electronice vin să impulsioneze activitatea antreprenorială pe acest segment. 

”Sunt sigur că vom deveni o destinație atractivă pe acest sector și vă încurajez să valorificați toate posibilitățile oferite de parcurile virtuale IT”, a spus Premierul”, a conchis premierul.

Fluxul de știri
0