Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Guvernul are două opțiuni în cazul banilor furați

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaFurt din Bancă
Furt din Bancă - Sputnik Moldova
Abonare
Un expert în economie a observat că Guvernul se pregătește să majoreze cu mult datoria de statinternă pentru anul 2016. Cel puțin asta prevede actuala variantă a proiectului Legii bugetului de stat pentru 2016.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Expertul în economie, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Veaceslav Ioniță, notează pe o rețea de socializare că în cazul banilor furați din sistemul financiar-bancar Guvernul ar putea fie să-i recupereze de la cei vinovați, fie să acopere paguba din buget.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost prezentat bugetul de stat pe anul 2016: datoriile interne se vor tripla

Totodată, expertul a observat că în acest an în proiectul legii bugetului de stat deja este prevăzut la articolul 7 că Guvernul înclină spre majorarea datoriei de stat interne.

”Guvernul cere permisiunea Parlamentului de a majora datoria de stat internă cu 14 miliarde de lei. Anume aceasta prevede articolul 7 din proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2016”, a observat expertul.

El a adăugat că acest articol prevede dreptul Guvernului de a majora datoria de stat internă la 31 decembrie 2016 până la suma de 21,009 milioane de lei, față de 6,982 milioane de lei la data de 31 Decembrie 2015.

”Guvernul are două soluții: recuperează banii furați sau achită din buget”, a conchis expertul.

Fluxul de știri
0