Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şalaru: militarii americani şi cei moldoveni vor fi împreună de Ziua Victoriei

© Sputnik / Мирослав РотарьAnatol Şalaru
Anatol Şalaru - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale şi SUA.

CHIŞINĂU, 29 apr – Sputnik. Pe data de 9 mai, militarii Armatei Naţionale alături de cei americani vor organiza o expoziţie în cadrul căreia vor comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, a declarat pentru Sputnik, ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Şalaru. 

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, va participa alături de militarii moldoveni, în perioada 3-20 mai, în Moldova, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”. 

БТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră în Moldova: peste 100 unități de tehnică militară NATO va trece hotarul

„Armata americană a luptat alături de forţele aliate în cel de-al Doilea Război Mondial şi are un rol important în victoria asupra fascismului. Am profitat de faptul că militarii americani sunt în această perioadă în Moldova şi i-am invitat să participe la această expoziţie”, a declarat ministrul.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american “Dragon Pioneer 2016”. Cele 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane şi 12 ale Armatei Naţionale se vor afla în centrul capitalei între orele 13.00 – 18.00.

„Nu este o paradă militară şi nu este o prezentare de forţă, ci o demonstraţie de camaraderie. În PMAN va fi tehnică militară de producţie sovietică, americană, românească”, a comentat ministrul moldovean al Apărării pentru Sputnik.

Exercițiul „Dragon Pioneer” va include activități de pregătire a efectivului medical, mentenanță și operațiuni geniste. Momentele cheie ale exercițiului vor fi tratamentul și evacuarea medicală, mentenanța tehnicii în condiții de câmp şi operațiuni de distrugere simple. Exercițiile preconizate vin în rezultatul unei cooperări continue între SUA și Moldova şi vizează sporirea potențialului de apărare al Republicii Moldova și creșterea interoperabilității dintre militarii americani și moldoveni.


Fluxul de știri
0