Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziţii de amploare în cadrul Serviciului anticorupţie MAI

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
De câteva ore, la sediul Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI se desfăşoară percheziţii într-un dosar de corupţie.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI desfăşoară percheziţii în cadrul direcţiei.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru Sputnik că percheziţiile au început în după-amiaza zilei de joi şi durează şi până la această oră.

Vieru a evitat să ofere detalii despre motivul percheziţiilor, dar a precizat că mai multă informaţie va fi oferită pe parcursul zilei de vineri. 

Примэрия Primăria - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Colaboratorii CNA efectuează percheziții la primăria Chișinău

Percheziţiile se desfăşoară la două săptămâni de la numirea unui nou director la SPIA. Locotenent-colonelul de poliție, Vitalie Moisei, a fost numit în funcția de șef al SPIA, prin ordinul MAI din 15 aprilie. Moisei are o vastă experiență în domeniul organelor de drept, în ultimii 17 ani deținând diferite funcții ale corpului de comandă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Centrului Național Anticorupție.

În ziua când a venit la SPIA, Moisei a declarat că Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție trebuie să fie o structură de elită a MAI, cu personal selectat după criterii de integritate, onestitate, profesionalism și inteligență.

„Şi vom avea grijă ca așa să fie”, a declarat Moisei.


Fluxul de știri
0