Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Colaboratorii CNA efectuează percheziții la primăria Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Primăria
Примэрия Primăria - Sputnik Moldova
Abonare
Anchetatorii lucrează acum în cabinetele angajaţilor direcției responsabile de eliberarea autorizațiilor pentru construcții.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Colaboratorii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat luni dimineața percheziții la primăria Chișinău.

Potrivit reprezentantului CNA, perchezițiile au loc în două cabinete ale funcționarilor care răspund de eliberarea autorizațiilor pentru construcții, inclusiv în biroul șefului direcției respective, Vasile Olaru.

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scandal funciar la primăria Chișinău

Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a specificat că perchezițiile se desfășoară și în alte locații, 18 în total, pe marginea a 35 de dosare penale. Printre persoanele suspectate de corupție se numără și alți reprezentanți ai conducerii, vameși și agenți economici.

La primăria capitalei s-au iscat în repetate rânduri scandaluri din cauza construcțiilor neautorizate din Chişinău. În urma acestora, consilierii socialiști s-au adresat Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție, solicitând ca pentru fiecare chestiune de pe ordinea de zi a consiliului municipal să fie efectuată o expertiză anticorupție. Este vorba despre tot ce ține de privatizare, darea în arendă, vânzare sau tender.

Fluxul de știri
0