Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MEC doreşte mecanism de recunoaştere internaţională a produselor din RM

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiExpoziţia "Fabricat în Moldova". Blănuri, haine. Manufactură.
Expoziţia Fabricat în Moldova. Blănuri, haine. Manufactură. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul moldovean al Economiei face eforturi în vederea acceptării ţării noastre într-un acord internaţional, care să permită recunoaşterea internaţională a produselor moldoveneşti certificate în modul corespunzător.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Ministerul Economiei al Republicii Moldova (MEC) a anunţat că își dorește să dezvolte și să mențină un organism de acreditare independent, imparțial și competent. Despre această intenţie a vorbit joi ministrul Economiei, Octavian Calmîc, la conferința de închidere a proiectului Twinning Light „Suport pentru Centrul Național de Acreditare MOLDAC să treacă cu succes procesul de evaluare paritară EA”.

Expoziţia Fabricat în Moldova. Ceramică. Manufactură. - Sputnik Moldova
La „Fabricat în Moldova” descoperim o ţară a speranţelor

Pentru ca un asemenea mecanism să funcţioneze, este nevoie ca ţara noastră să devină membru al Acordului de Recunoaștere Bilaterală. Abia atunci organismul pe care şi-l doreşte Ministerul Economiei va fi capabil să ofere încrederea în produsele moldovenești pe piața internațională.

Pentru asta însă este nevoie de recunoașterea, promovarea și acceptarea reciprocă a evaluărilor de conformitate şi acreditate.

„Implementarea proiectului Twinning Light a avut un impact benefic asupra activității Centrului Național de Acreditare, contribuind la îmbunătățirea procesului de acreditare în Republica Moldova, iar într-un final, va duce la facilitarea comerțului cu țările din spațiul comunitar în condiții de egalitate la libera circulație a mărfurilor”, consideră Octavian Calmîc.

Fluxul de știri
0