Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La „Fabricat în Moldova” descoperim o ţară a speranţelor

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiExpoziţia "Fabricat în Moldova". Ceramică. Manufactură.
Expoziţia Fabricat în Moldova. Ceramică. Manufactură. - Sputnik Moldova
Abonare
Vizitatorii expoziţiei "Fabricat în Moldova" sunt încântaţi de potenţialul producătorilor moldoveni. Cei mai mulţi dintre cei care au vizitat expoziţia au remarcat faptul că oamenii de afaceri din Moldova, dacă ar fi susţinuţi de autorităţi, ar fi în măsură să cotribuie la redresarea economiei ţării.

CHIŞINĂU, 6 feb – Sputnik. Reporterii Sputnik au discutat sâmbătă cu vizitatorii expoziţiei „Fabricat în Moldova”, care se desfăşoară la Chişinău începând cu 3 februarie curent.

La expoziţie şi-au prezentat produsele antreprenori mari şi mici. Unii dintre ei au devenit branduri cu renume, iar alţii sunt abia la început de cale.

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiExpoziţia "Fabricat în Moldova". Produse din lemn. Bucătărie. Manufactură.
Expoziţia Fabricat în Moldova. Produse din lemn. Bucătărie. Manufactură. - Sputnik Moldova
Expoziţia "Fabricat în Moldova". Produse din lemn. Bucătărie. Manufactură.

Cetăţenii cu care au discutat corespondenţii noştri s-au arătat încântaţi de cele văzute, pipăite şi gustate.

„Este un eveniment extraordinar. Am venit pentru prima dată la „Fabricat în Moldova” şi deja regret că abia acum am înţeles ce reprezintă”, a spus un vizitator.

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiExpoziţia "Fabricat în Moldova". Băuturi alcoolice tari.
Expoziţia Fabricat în Moldova. Băuturi alcoolice tari. - Sputnik Moldova
Expoziţia "Fabricat în Moldova". Băuturi alcoolice tari.

„Am văzut o altă Moldovă. Parcă aşi fi descoperit o ţară a speranţelor. Este minunat să constat că în ţara noastră se fac lucruri atât de frumoase şi de valoroase”, a spus o vizitatoare.

„Vin aproape la fiecare expoziţie „Fabricat în Moldova”. De fiecare dată mă conving de potenţialul ţării noastre. Dacă guvernarea ar oferi măcar condiţiile minime pentru producătorii noştri, care sunt atât de minunaţi şi de ingenioşi, nu am avea nevoie de pomeni de la partenerii externi. Am avea doar motive de mândrie că suntem cetăţeni ai Republicii Moldova”, a menţionat un alt vizitator.

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiExpoziţia "Fabricat în Moldova". Blănuri, haine. Manufactură.
Expoziţia Fabricat în Moldova. Blănuri, haine. Manufactură. - Sputnik Moldova
Expoziţia "Fabricat în Moldova". Blănuri, haine. Manufactură.

La expoziţie au fost prezenţi şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Ei au menţionat că aceasta este o ocazie deosebită pentru a stabili noi contacte cu specialiştii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi cu agenţii economici care au nevoie de cadre calificate.

 

Fluxul de știri
0