Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Îi pare rău sau nu că a votat pentru Guvernul Filip: ce spune Mihai Ghimpu

© privesc.euMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL a declarat că şi-a dat votul pentru Guvernul Pavel Filip, gândindu-se la cetăţeni şi nu la partid sau numele său.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat joi, când se împlinesc 100 de zile de la învestirea Guvernului Pavel Filip, că i-ar fi părut rău că a votat pentru acest Cabinet de Miniştri dacă s-ar fi gândit la prestigiul numelui său şi la partid. 

Годовщина вывода советских войск из Афганистана - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip vine cu darea de seamă în faţa poporului

„Dacă m-aş fi gândit la mine şi la colegii mei din partid, poate nu făceam acest pas şi astăzi v-aş fi spus că îmi pare rău. Dar nu am pus niciodată prioritate pe numele meu, a colegilor, a partidului. Întotdeauna am luat decizii pentru cetăţeni”, a declarat liberalul.

Ghimpu a mai spus că în situaţia creată după demisia fostului Guvern, altă soluţie nu a fost decât cea de a vota Cabinetul de Miniştri condus de democratul Pavel Filip.

„Repet, nu eu am decis această configuraţie pentru majoritate, dar votul cetăţenilor din anul 2014”, a conchis liderul liberalilor.

La 28 aprilie se împlinesc 100 de zile de la învestirea Guvernului Pavel Filip. Noul Executiv, format din democraţi şi liberali, a fost susţinut de 57 de deputaţi.

Fluxul de știri
0