Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Aist", "Mihail Lomonosov" și SamSat, lansați pe orbită

© Sputnik / Марина Лысцева ТАСС/POOL / Accesați arhiva multimediaПервый пуск ракеты-носителя с космодрома "Восточный"
Первый пуск ракеты-носителя с космодрома Восточный - Sputnik Moldova
Abonare
Trei sateliți lansați pentru prima dată de pe cosmodromul din regiunea Amur s-au separat de racheta propulsoare, fapt dovedit în cadrul unei sesiuni de legătură cu aparatele cosmice.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. A fost luată legătura cu sateliții lansați joi de pe cosmodromul "Vostocinîi", a comunicat serviciul de presă al "Roskosmos".

Космодром Восточный в Амурской области - Sputnik Moldova
Rusia
"Roskosmos": în 24 de ore, problema lansării de pe "Vostocinîi" va fi remediată

Prima lansare din istoria cosmodromului "Vostocinîi" a rachetei-propulsor "Soiuz-2.1A" cu trei sateliți rusești urma să aibă loc la 27 aprilie, la 5:01, însă a fost oprită de sistemul automatizat de control. Startul a fost amânată cu 24 de ore, iar la 28 aprilie, ora 5:01, racheta "Soiuz-2.1A" cu trei sateliți a fost lansată cu succes. Au fost plasate pe orbită aparatele cosmice "Aist-2D", "Mihail Lomonosov" și "SamSat-218D".

"Separarea sateliților s-a produs în regim normal, la 7:07 ora Moscovei. Separarea a fost confirmată în cadrul unei sesiuni de legătură la 8:05", se menționează în comunicat.

Fluxul de știri
0