Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Roskosmos": în 24 de ore, problema lansării de pe "Vostocinîi" va fi remediată

© Sputnik / Игорь Агеенко / Accesați arhiva multimediaКосмодром "Восточный" в Амурской области
Космодром Восточный в Амурской области - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului "Roskosmos" Igor Komarov, a fost dispusă amânarea cu 24 de ore a lansării navei spaţiale "Soiuz-2.1A" de pe cosmodromul "Vostocinîi", "iar în acest timp vor fi verificate toate deviaţiile".

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Amânarea primei lansări de pe cosmodromul "Vostocinîi" a avut loc din cauza unei defecţiuni la sistemul automatizat de control, dar avem toate motivele să considerăm că în 24 de ore acest lucru va putea fi remediat, a declarat miercuri șeful "Roskosmos", Igor Komarov.

"La două minute și jumătate înainte de ora decolării a fost dată această comandă automată. Oprirea automată a lansării s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul automatizat de control. Lansarea a fost amânată pentru 24 de ore, ia în acest timp vor fi prelucrate toate deviaţiile", a specificat Komarov.

Răspunzând la întrebarea dacă se va reuşi remedierea situaţiei până mâine, șeful "Roskosmos" a spus: "Cred că avem toate temeiurile să considerăm că în 24 de ore acest lucru poate fi restabilit".

"Prima lansare de pe o platformă nouă, cu atât mai mult de pe un nou cosmodrom — este o mare responsabilitate, o chestiune sensibilă. Cu regret, astfel de lucruri se întâmplă. Vom analiza toate problemele apărute și sper că ne veți da timp ca să le studiem detaliat, după care vă vom comunica ce măsuri se întreprind pentru ca să asigurăm mâine lansarea", a mai precizat Komarov.

Fluxul de știri
0