Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi afectat malul drept de reducerea producției de energiei la Cuciurgan

© Sputnik / В. Седачев / Accesați arhiva multimediaЗдание молдавской ГРЭС
Здание молдавской ГРЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Îngrijorările au apărut după ce au fost date publicității datele privind reducerea generării de energie la Centrala Electrică de la Cuciurgan, care utilizează la moment mai puțin de o cincime din capacitățile sale maximale.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Centrala electrică de la Cuciurgan produce atâta energie cât este cumpărată de la ea, de aceea reducerea producției de energie electrică la această stație nu va afecta în nici un fel consumatorii finali ai țării, a relatat joi pentru Sputnik Victor Parlicov, expert în domeniul energeticii.

Biomasa, energie alternativă - Sputnik Moldova
O companie americană promite să transforme RM în exportator de energie

Astfel a comentat acesta informația apărută anterior despre faptul că Centrala de la Cuciurgan a produs în primul trimestru al anului 2016 doar 978,1 milioane de kW/h de energie ceea ce este cu 7% mai puțin decât acum un an.

Totodată, potrivit acelorași date făcute publice, coeficientul de exploatare a capacității s-a redus de la 19,33% la 17,78%.

"Centrala electrică de la Cuciurgan produce energie conform contractului încheiat cu compania "Energocapital". Posibil, malul drept a început să ceară mai puțină energie. Sau pe malul stâng au apărut problem în ceea ce privește activitatea întreprinderilor industriale mari și, respectiv, acum este nevoie de mai puțină energie", a subliniat Parlicov.

Centrala termoelectrică moldovenească de stat este situată în orașul Dnestrovsc, pe malul stâng al limanului de la Cuciurgan. A fost dată în exploatare la 26 septembrie 1964. Capacitatea maximă a acesteia constituie 2520 de megawați. Ea are capacitatea să producă energie electrică folosind gaz natural, cărbune și petrol.

Fluxul de știri
0