Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O companie americană promite să transforme RM în exportator de energie

© biomasa.mdBiomasa, energie alternativă
Biomasa, energie alternativă - Sputnik Moldova
Abonare
O companie internaţională de pe piaţa petrolului şi gazelor naturale, care îşi are sediul în SUA, se arată interesată să facă investiţii în Republica Moldova şi sugerează că ar putea să transforme ţara noastră într-un exportator de energie în regiune.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Luni, premierul Pavel Filip a avut o discuţie cu reprezentanţii unei companii americane, care activează pe piaţa petrolului şi gazelor naturale. Este vorba despre compania internaţională „Frontera Resourrces”, cu sediul în SUA.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
FMI obligă Moldova să majoreze tarifele la gaz, energie și încălzire

Într-un comunicat de la Guvern se menţionează că reprezentanţii „Frontera Resourrces”, Zaza Mamulaishvili și directorul executiv, Steve Nicandros, au declarat că această companie este interesată ca Republica Moldova să devină un exportator de resurse energetice în regiune.

Premierul Pavel Filip le-a dat asigurări potenţialilor investitori că una din prioritățile Guvernului este atragerea investițiilor străine în țara noastră.

„Suntem conștienți că investițiile, inclusiv cele străine, reprezintă șansa de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldova. De aceea, noi vom susține și în continuare măsuri și politici pentru atragerea investițiilor în țara noastră”, a spus premierul.

La moment, reprezentanţii „Frontera Resourrces” se află în ţara noastră într-o vizită de prospecţie, în vederea identificării oportunităților de investiții.

 

Fluxul de știri
0