Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste trei mii de moldoveni au fost întorşi de la vama cu UE

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova marchează doi ani de când are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. De la intrarea în vigoare a regimului liberalizat de vize în spaţiul comunitar, la peste 3,4 mii de cetăţeni moldoveni nu li s-a permis intrarea în Uniunea Europeană. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cea mai frecventă ilegalitate la frontiera de stat, încălcarea regimului

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, această cifră constituie aproximativ 0,6% din numărul total al persoanelor care s-au bucurat de oportunitatea călătoriei în statele membre ale UE fără necesitatea deţinerii vizei.

Motivul principal care a dus la nepermiterea trecerii hotarului UE este neconfirmarea scopului de călătorie, insuficienţa mijloacelor financiare şi depăşirea termenului legal de şedere în statele membre.

La 28 aprilie, Republica Moldova marchează doi ani de când are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. În cei doi ani, peste 1,4 milioane de traversări ale cetățenilor moldoveni au fost înregistrate la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău.

Fluxul de știri
0